ПриватБанк закликає буковинців до пильності при користуванні електронною поштою

В мережі набув поширення новий вид шахрайства: невідомі розсилають людям від імені відомих фінансових компаній електронні листи, в яких знаходяться небезпечні віруси.

Українці почали отримувати листи на власні електронні поштові скриньки в яких вказується, що в них нібито є непогашений кредит в тій чи іншій фінустанові. В листі повідомляється, що зі сторони кредитора готується судовий позов і пропонується ознайомитися з відповідними документами, які прикріплені в листі.

Насправді ж, прикріплені файли є нічим іншим як вірусами, які при відкритті заражають персональні комп\’ютери українців.

ПриватБанк закликає бути обачними та не відкривати підозрілі листи та, тим більше, прикріплені до них файли. При виникненні найменших підозр потрібно відмітити лист як “спам” та зв\’язатися з банківською установою, яка зазначена як відправник, з повідомленням про шахрайську розсилку.

Зазначимо, що такі листи українці почали отримувати нібито від імені багатьох відомих фінансових брендів, які працюють в Україні.

peredplata