Завдяки прокуратурі територіальній громаді м. Чернівці повернули 2 земельні ділянки вартістю понад 100 тис. грн.

Львівський апеляційний господарський суд залишив без змін рішення Господарського суду Чернівецької області, якими було задоволено позови Чернівецької місцевої прокуратури в інтересах держави до одного із підприємців міста Чернівці.

Так, вивчаючи рішення сесії міської ради, прокуратура виявила, що підприємцю міста Чернівці, для здійснення підприємницької діяльності, на умовах земельного сервітуту, було виділено земельні ділянки (0,0021 та 0,0028 га) загальною вартістю понад 100 тис. грн.

Оскільки вказані рішення суперечать вимогам земельного законодавства України, адже надання права користування земельною ділянкою має здійснюватися через продаж на аукціоні, прокуратура оскаржила їх у суді.

Господарський суд Чернівецької області підтримав позицію прокурора, скасував незаконні рішення сесії міської ради, визнав договори недійсними та зобов’язав підприємця повернути ділянки у власність територіальної громади.

Не погодившись із цим рішенням, підприємець подав апеляційну скаргу. Однак, прокуратура, в апеляційному порядку, знову довела, що вказані земельні ділянки він отримав незаконно та має повернути їх у власність територіальної громади міста – прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata