За останній тиждень на Буковині втопилося 3 людини

За останній тиждень на Буковині втопилося 3 людини

Протягом останнього тижня у Чернівецькій області сталося 3 випадки загибелі людей на воді. Так, 24 липня в селі Пригородок Хотинського району втопився чоловік 1987 року народження. В той день група людей відпочивала на березі річки. Чоловік вирішив скупатися. Раптово він почав тонути і пішов під воду. Люди не відразу зрозуміли, що сталося, а коли зрозуміли всю небезпеку, кинулися йому на допомогу, однак врятувати чоловіка не встигли. Водолази аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Чернівецькій області виявили тіло загиблого та підняли на поверхню. Тіло чоловіка направлено на судово-медичну експертизу для встановлення причини смерті.

Ще 2 випадки загибелі людей на воді сталися у селі Мошанець Кельменецького району. 23 липня у річці Дністер втопився підліток 2001 року народження, мешканець села Зелена Кельменецького району. Як з’ясувалося, хлопець разом з друзями та батьками відпочивали біля річки. Юнак на водяному матраці плавав по річці, однак хвиля перекинула матрац на відстані близько 10 м від берега. Сам хлопець не вмів плавати і почав тонути. Його друзі та батьки кинулися до юнака, однак допомогти йому вже не встигли. Працівники групи водолазних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Чернівецькій області, які проводили пошукові роботи, знайшли тіло хлопця на глибині близько 15 м та підняли його на поверхню. Тіло потопельника направлено на судово-медичну експертизу для встановлення причини смерті.

25 липня у селі Мошанець Кельменецького району під час відпочинку на воді у річці Дністер втопився мешканець села Вартиківці Кельменецького району, чоловік 1966 року народження. Як з’ясувалося, чоловік разом зі своїми друзями відпочивав біля річки. Він зайшов у воду скупатися і на відстані від берега близько 20 м нирнув під воду, але вже не винирнув. Люди не відразу зрозуміли, що сталося, а коли почали шукати чоловіка, то допомогти йому вже не змогли. Через деякий час тіло людини сплило на поверхню і люди підняли його на берег. Тіло загиблого направлено на судово-медичну експертизу для встановлення причини смерті.

Всього з початку року в Чернівецькій області через необережне поводження на воді загинуло 18 людей, з них 1 дитина. Управління ДСНС Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до людей: відпочиваючи на воді, потрібно дотримуватися правил безпеки. Усі випадки загибелі людей на воді ставалися в необладнаних для купання місцях. Тому пам’ятайте, що купатися дозволено тільки в спеціально обладнаних місцях, поруч з якими постійно чергують рятувальники. Безпечніше відпочивати на воді у світлий час доби, у спокійну безвітряну погоду, при температурі води не менше +18, повітря не нижче +24. В свою чергу, батькам слід пам’ятати про те, що дітей в жодному випадку не можна залишати без нагляду, адже їхня поведінка у воді непередбачувана. Не пірнайте у воду з берега, гірки чи дерева. Не заходьте у воду у нетверезому стані, ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах.

Джерело: Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області

peredplata