ЄСВ: фінансова відповідальність за порушення законодавства

ЄСВ: фінансова відповідальність за порушення законодавстваЧернівецька ОДПІ звертає увагу, шо відповідно до ч. 1 – 5 ст. 1651 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення порядку нарахування єдиного внеску на загальнообов\’язкове державне соціальне страхування, неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою звітності щодо єдиного внеску або подання недостовірних відомостей, що використовуються в Державному реєстрі загальнообов\’язкового державного соціального страхування тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності, фізичну особу – підприємця або особу, яка забезпечує себе роботою самостійно, від тридцяти (510 грн.) до сорока (680 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за одне із вищевказаних правопорушень, тягнуть за собою накладення штрафу від сорока ( 680 грн.) до п\’ятдесяти ( 850 грн.) н.м.д.г.
Несплата або несвоєчасна сплата єдиного внеску на загальнообов\’язкове державне соціальне страхування, у тому числі авансових платежів, у сумі, що не перевищує 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ( 5100 грн.), тягне за собою накладення від сорока (680 грн.) до вісімдесяти (1360 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Якщо не сплачено ЄСВ у сумі, яка перевищує 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – штраф від вісімдесяти (1360 грн.) до ста двадцяти (2040 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. У разі повторного протягом року порушення – штраф від ста п\’ятдесяти (2550 грн.) до трьохсот (5100 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Для визначення повторності перебіг календарного року розпочинається з моменту притягнення особи до адміністративної відповідальності за одне із правопорушень.

peredplata