У сусідній Сучаві відкрито оновлений Музей Буковини

Урочистий прийом з нагоди презентації проекту «Ласкаво просимо на Буковину!», що відбувся у м.Сучава (Румунія) 31 липня, відвідав голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян.

Керівник представницької влади краю привітав голову Сучавської повітової ради Георге Флутура з непересічною подією у культурному житті регіону, висловивши сподівання на подальшу плідну співпрацю, спрямовану на відродження і популяризацію культурного надбання Південної та Північної Буковини.

«У цьому музеї усі бажаючі можуть ознайомитися з її цікавою історією та неповторними традиціями Буковини. Відрадно, що Європейський Союз приділяє таку значну увагу питанням збереження самобутності та національної ідентичності своїх регіонів. На жаль, у ситуації, що нині склалася в Україні, ми не маємо можливості спрямовувати такі суми на розвиток культури. Втім, дуже сподіваюся, що вже у найближчому майбутньому ситуація зміниться і керівництво нашої держави приділятиме цьому питанню більше уваги», – наголосив Іван Мунтян.

Принагідно посадовці обговорили можливість проведення спільного засідання депутатів і радників Чернівецької обласної та Сучавської повітової рад у вересні цього року.

Джерело: Прес-служба обласної ради

peredplata