Поліція розкрила злочин, скоєний минулого року проти підприємця з с. Годилів

Про це сьогодні йшлося на прес-конференції, яку для мас-медіа провів заступник начальника ГУ Нацполіції у Чернівецькій області Сергій Ратушенко.
Зловмисники зі столиці познайомилися з нашим підприємцем, що мав пункт обміну валюти, під час супроводу та охорони свого клієнта-киянина, котрий приїжджав до Чернівців та впродовж тривалого часу співпрацював з буковинцем. Мабуть, під час чергового візиту до Чернівців у столичних «бодігардів» і виникла думка про «легку» наживу… Вони вистежила чоловіка, шляхом спостереження було з’ясовано, коли той приїжджає ввечері додому, чим займається тощо.
У грудні 2015 року група з 4 осіб, з метою заволодіння коштами, скоїла розбійний напад на помешкання. Під час нападу було побито дружину господаря дому і вбито його самого. Також один зі злочинців, розбиваючи скло у дверях будинку прикладом обрізу мисливської рушниці, який при цьому вистрелив, вбив одного зі своїх поплічників…Далі, заволодівши коштами, троє з чотирьох бандитів зникли у невідомому напрямку…
Тривалий час правоохоронці шукали причетних до цього резонансного злочину. Виявилося, що вони ретельно «замели» за собою сліди та переховувалися. Однак завдяки майстерності охоронців закону, наразі особи всіх встановлено . У їхніх домівках вилучено зброю та речові докази. Всі члени групи – мешканці Києва та Київської області віком 30-56 років. Двох злочинців затримано групою \”Сокіл\”, ще один перебуває у державному та міжнародному розшуку. Затриманим визначено міру запобіжного заходу – взяття під варту. Характерно, що двоє зі злочинців \\раніше судимими не були. Один відбував покарання і лише 4 роки тому повернувся з місць позбавлення волі.
За словами Сергія Ратушенка, розбійники не мали постійного місця роботи і виконували одиничні послуги по здійсненню захисту та супроводу фізичних осіб.
Особа, яку застрелив поплічник на місці злочину – демобілізований учасник АТО.
Бандитів судитимуть у Чернівцях. Їм інкримінують бандитизм та участь в ОЗГ. Якою буде подальша доля цих осіб – визначить суд.

peredplata