Лиш боротись – значить жить…

ЗВЕРНЕННЯ
учасників урочистої Академії з нагоди 25-ї річниці Народного Руху України на Буковині

«Лиш боротись – значить жить…» – ця національно-державницька концепція Івана Франка залишається дороговказом для тих, хто залишився вірним заповітам Народного Руху України, хто готовий дарувати всі свої зусилля на алтар не простих процесів державотворення в Україні. РУХ був, є і буде, нехай і в інших майданівських формах. Нині ветерани всеукраїнського громадсько-політичного Народниго Руху України готові заявити словами січовика Миколи Голубця :
«Іще не так життя нас вниз зігнуло,
Щоб ми мечі поклали й піддались,
Живем не тим, що є, не тим, що вчора було,
А тим, що мусить надійти колись»
Ми підтримуємо кроки влади, орієнтовані на євроінтеграцію України.
Ми підтримуємо плани мирного, але не шкідливого для України врегулювання ситуації на Донбасі.
Ми підтримуємо вимоги громадськості стосовно проведення повної люстрації всіх чиновників і політиків України. Ми підтримуємо процес заміни старих консервативних і корумпованих чиновницьких кадрів молодими освіченими, ініціативними, самостійними професіоналами.
Ми підтримуємо ревізію кадрового складу низки міністерств, насамперед міністерства оборони, міністерства внутрішніх справ, міністерства зовнішніх справ, фінансових структур, в тому числі Національного банку, а також економічного блоку.
Ми підтримуємо експертизу діяльності судочинної системи України, яка не завжди сприяє об’єктивній реалізації законодавчих кодексів України.
Ми вимагаємо зорієнтувати всю діяльність органів влади на потреби пересічного українця. Громадянин України не може бути об’єктом обману, зради чи наживи. У протилежному разі злочинець понесе незворотнє майданівське покарання.
Нехай живе Рух і його спадкоємець Майдан! Слава Україні!
Проголосовано. Мармурова заля ЧНУ ім. Юрія Федьковича, 18 вересня 2014 року.

peredplata