На алкогольно – тютюнових ліцензія бюджет заробив більше 8 млн. грн.

Протягом семи місяців цього року підприємці Чернівців сплатили до місцевого бюджету за ліцензії на право роздрібної торгівлі пивом, алкогольними напоями та тютюновими виробами 8,1 млн. грн., що на 900 тисяч гривень більше, ніж минулоріч.
Чернівецька ОДПІ нагадує, що відповідно до частини третьої статті 16 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», наказом Міністерства фінансів України від 11.02.2016 № 49, який вступив в дію 22.04.2016 року, затверджено нові форми звітності щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядки їх заповнення.
Таку звітність суб’єкти господарювання, які отримали ліцензії на види діяльності, пов’язані з виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів повинні подавати щомісячно до 10 числа. При цьому, за її неподання, несвоєчасне подання або подання з недостовірними відомостями законом передбачено застосування фінансових санкцій у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.
Звертаємо увагу, що звіти щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 11.02.2016 №49 повинні подаватися до ДФС засобами електронного зв’язку з використанням електронного підпису.
На відміну від комерційних підприємств, які «виготовляють» електронні ключі на платній основі, податківці надають такі послуги безкоштовно. При цьому, для економії часу та уникнення черг рекомендується звертатися за послугами електронного цифрового підпису завчасно, не відкладаючи візит до Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС на кінець звітного періоду.
Відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ

peredplata