З 1 лютого до 30 березня на Буковині проводитиметься перереєстрація зброї

З 1 лютого до 30 березня 2012 року на території Чернівецької області буде проводитись перереєстрація мисливської нарізної, гладкоствольної, спеціальної травматичної та холодної зброї, повідомляє Сектор зв’язків з громадськістю УМВС в Чернівецькій області.

Перереєстрацію мисливської нарізної, травматичної зброї буде проводити Відділ профілактики правопорушень УМВС України в Чернівецькій області за адресою: місто Чернівці, вулиця Головна, 24, кабінет № 42.

Перереєстрація мисливської гладкоствольної, газової та холодної зброї буде проводитись районним відділом міліції УМВС за місцем проживання власника зброї.

Для продовження дозволів власникам зброї необхідно прибути зі зброєю та надати наступні документи:
– дозвіл на право зберігання, носіння зброї для продовження терміну його дії;
– квитанції про сплату послуг дозвільної системи, пов’язаних з продовженням терміну дії дозволів;
– медичний висновок лікувального закладу про відсутність протипоказань, що перешкоджають одержанню дозволу на зберігання зброї за формою 127/0
– копії договору страхування;
– довідки НДЕКЦ про експериментальний відстріл зброї (для нарізної, газової та пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів споряджених снарядами несмертельної дії);
– довідки про наявність, відсутність судимості.

Також нагадуємо, що за порушення строків перереєстрації мисливської вогнепальної та холодної зброї, передбачена відповідальність за статтею 192 Кодексу України про адміністративні правопорушення, згідно якої на власника зброї накладається штраф в розмірі 51 гривні. А за систематичні порушення громадського порядку, зловживання алкоголем, дозвіл на зброю анулюється в примусовому порядку.

У разі добровільної здачі в органи внутрішніх справ зброї, боєприпасів та вибухових матеріалів, згідно частини 3 статті 263 Кримінального кодексу України, особа звільняється від кримінальної та адміністративної відповідальності за їх незаконне зберігання.

Згідно статті 263 частини 1 Кримінального кодексу України носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу – караються позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

Для надання довідкової інформації просимо звертися за телефонами: 59-15-48

peredplata