Про небезпеку виникнення пожеж у лісах Буковини

З настанням весняно-літнього пожежонебезпечного періоду зростає ймовірність виникнення пожеж у лісових масивах. Найменша необережність із вогнем у лісі може спровокувати масштабну лісову пожежу. Нерідко під час таких пожеж страждають люди – адже дим отруює повітря, сприяє загостренню захворювань органів дихання.
Чималих зусиль вимагає ліквідація лісових пожеж: величезні території, охоплені полум\’ям, швидке поширення вогню, віддаленість пожежних водойм, відсутність під\’їзних шляхів створюють серйозні перешкоди для роботи. Тому людям необхідно бути вкрай обережними у поводженні з вогнем у лісових масивах.
Упродовж весняно-літнього періоду чимало чернівчан відпочиватимуть на природі. Легковажно залишені вогнища після пікніків, непогашені сірники й недопалки – часті наслідки дозвілля. На жаль, це ще раз підтверджує істину: більшість лісових пожеж виникає саме з вини людини. Вирушаючи до лісу, варто пам\’ятати: до біди може призвести залишене без нагляду багаття, розведений у лісах вогонь.
Іноді для виникнення пожежі достатньо навіть недопалка, кинутого водіями на узбіччя, що межує з лісовими насадженнями. Тож Чернівецький міський відділ Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області застерігає: не станьте винуватцем пожежі та навчіть дітей дбайливому ставленню до довкілля, демонструючи дотримання протипожежних застережень на власному прикладі.
Якщо ж Ви станете свідком лісової пожежі необхідно негайно повідомити про це рятувальників за номером телефону екстреного виклику -101.

Павло Власюк,
начальник Чернівецького міського відділу
Управління Державної служби України
з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області

peredplata