Чернівецькі учениці – кращі знавці в сфері ядерної енергетики та ядерної фізики

Чернівецькі учениці - кращі знавці в сфері ядерної енергетики та ядерної фізики17-18 січня в м. Києві, відбувся фінал Всеукраїнського відкритого конкурсу рефератів по ядерній енергетиці та ядерній фізиці серед учнів 9-11-х класів, на котрому до числа 6-х переможців увійшли учениці Чернівецької гімназії № 7 Жабюк Тетяна та Ватаманюк Оксана з роботою «Чернівецька алопеція. Радіація чи ні? Факти, секрети, гіпотези», які отримали диплом за ІІІ місце, Зінькова Аліна з роботою «Проблема утилізації РАВ» з гімназії №7, Войтова Діана й Сокіл Анастасія з роботою «Ядерна медицина»з гімназії № 5стали лауреатами конкурсу.

У фіналі було представлено 33 доповіді з 11 міст України та чотири з Росії, всього 37 фіналістів, зі 118 робіт направлених на ІІ етап конкурсу. Серед них 3 роботи чернівецьких учнів. Журі, що складалось з представників Українського ядерного товариства та ДП НАЕК «Енергоатом», викладачів профільних вузів України визначило 6-х переможців до числа яких увійшли учениці Чернівецької гімназії № 7 Жабюк Тетяна та Ватаманюк Оксана з роботою «Чернівецька алопеція. Радіація чи ні? Факти, секрети, гіпотези», які отримали диплом за ІІІ місце, Зінькова Аліна з роботою «Проблема утилізації РАВ» з гімназії №7, Войтова Діана й Сокіл Анастасія з роботою «Ядерна медицина»з гімназії № 5стали лауреатами конкурсу.

Всі учасники фіналу та їх керівники отримали подяки та подарунки від організаторів Конкурсу, повідомили в Чернівецькій міській раді.

peredplata