На Буковині та Закарпатті прикордонники протидіють організованим групам контрабандистів

На Буковині та Закарпатті прикордонники протидіють організованим групам контрабандистів

Групу осіб, що намагалася переправити сигарети через кордон, затримали на Буковині учора після обіду прикордонники відділу «Черепківка» Чернівецького загону.

Трьох осіб, які йшли у напрямку кордону, прикордонники помітили за допомогою технічних засобів, коли вони підходили до загороджувального паркану. Невідомі саме приготувалися перекинути свої ноші, в яких було 2400 пачок сигарет марки «Марбле», через огорожу. Помітивши охоронців кордону порушники кинулися втікати. Однак група реагування затримала втікачів. Порушниками виявилися 20 та 21-річні хлопці та 26-річна дівчина – жителі населеного пункту Нижні Петрівці Сторожинецького району. Затриманих доставили в прикордонний підрозділ для складання матеріалів адмінправопорушення.

На Буковині та Закарпатті прикордонники протидіють організованим групам контрабандистів

Крім того, на Закарпатті прикордонники Мукачівського загону затримали групу осіб, які скоріш за все, займалися підготовкою до переміщення сигарет.

Прикордонний патруль від відділу «Великий Бичків» спочатку виявив осіб, які пливли через річку Тиса. У ході проведення оперативних заходів прикордонний наряд від мобільного прикордонного загону на березі виявив 7 осіб в мокрому одязі. Незнайомці намагалися втекти, тому для їх затримання військовослужбовці здійснили попереджувальні постріли вгору з пристрою для відстрілу гумових куль. Після чого порушники були затримані. Невдовзі до прикордонного наряду під’їхав автомобіль «Ауді А6» чеської реєстрації, в якому знаходилось 2 особи. Вони запропонували грошову винагороду за сприяння в протиправній діяльності, однак отримали категоричну відмову від прикордонників. Про дане правопорушення поінформовано співробітників Національної поліції.

Про це інформує прес-служба ДПСУ Тихонов О.

peredplata