На Буковині тривають оперативно-слідчі заходи СБУ у лісопереробній галузі стосовно службових осіб

На Буковині тривають оперативно-слідчі заходи СБУ у лісопереробній галузі стосовно службових осібПісля проведення 5 серпня на Буковині понад півсотні одночасних обшуків співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою продовжують вживати системних заходів для викорінення зловживань у лісогосподарській галузі краю.
За цей час, як повідомляє прес-служба УСБУ в Чернівецькій області, локалізовано п’ять протиправних оборудок з лісодеревиною. За матеріалами Служби розпочато досудові розслідування у кримінальних провадженнях за статтями 191 та 358 Кримінального кодексу України.
У рамках оперативно-слідчих заходів спецслужби викрито протиправну схему отримання необлікованої деревини у державних лісгоспах та її обробки на окремих приватних лісопереробних підприємствах області. Триває перевірка причетності до оборудок з деревиною службових осіб державних лісогосподарських підприємств.
За фактом завданої шкоди екологічному середовищу лісових масивів Карпатського регіону СБУ ініційовано проведення перевірки фахівцями Державної екологічної інспекції. За її результатами виявлено порушення керівником одного з держлісгоспів природоохоронного законодавства, державі завдано збитків на майже півмільйона гривень.

peredplata