Буковинські лісівники обговорили свою діяльність

Буковинські лісівники обговорили свою діяльністьВ Чернівецькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства відбулася нарада за участі керівників усіх лісгоспів області.

Було підбито і обговорено підсумки фінансово-господарської діяльності.
До відома присутніх довели лист керіництва Держлісагенства України стосовно усунення причин і умов, що сприяли вчиненню кримінального корупційного правопорушення в одному з лісгоспів України.
Також лісівникам роз’яснили систему електронного декларування, яке почало функціонувати згідно закону \”Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей подання службовими особами декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру у 2016 році\”.
Передбачається, що подання суб\’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої законом \”Про запобігання корупції\”, або умисне неподання декларації, карається штрафом від 2500 до 3 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин, або позбавленням волі на строк до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
Законом встановлюється, що відповідальність за подання суб\’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації щодо майна або іншого об\’єкта декларування, що має вартість, настає у випадку, якщо такі відомості відрізняються від достовірних на суму понад 250 розмірів мінімальної заробітної плати.
За ініціативи в.о начальника Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Романа Череватого участь у нараді взяв голова Асоціації деревообробників Буковини Володимир Дорош, який представив до обговорення проект Меморандуму про партнерство та співробітництво для підвищення рівня прозорості лісового сектору та деревообробної галузі Чернівецької області.
Метою меморандуму є налагодження співпраці, взаємодія та координація діяльності органів державної влади з громадськістю задля підвищення рівня прозорості лісового сектору та деревообробної галузі Чернівецької області та покращення інформування громадськості через налагодження конструктивного діалогу громади з органами виконавчої влади та впровадження громадських ініціатив.
Також з метою посилення взаємодії з інститутами громадянського суспільства, залучення громадян до участі в управлінні державними справами, забезпечення прозорості та відкритості діяльності лісової галузі планується формування громадської ради при Чернівецькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

peredplata