Рівень безробіття на Буковині зростає

Кількість зареєстрованих безробітних, які перебували на обліку державної служби зайнятості, на кінець листопада п.р. становила 8,4 тис. осіб, що на 9,2% більше, ніж на кінець жовтня п.р. Допомогу по безробіттю отримували 74,8% осіб, які мали статус безробітного. Із загальної кількості зареєстрованих безробітних 5 тис. осіб проживали в сільській місцевості або 59,3% від загальної кількості зареєстрованих безробітних.
Рівень зареєстрованого безробіття в цілому по області за
листопад п.р. зріс на 0,1 в.п. і на кінець місяця становив 1,5% від кількості населення працездатного віку.
Середній розмір допомоги по безробіттю в листопаді п.р. зменшився на 5,3% і становив 926,8 грн., що на 19,2% менше, ніж законодавчо встановлений мінімальний рівень заробітної плати (1147 грн.).
За сприяння державної служби зайнятості в листопаді п.р. було працевлаштовано 446 зареєстрованих безробітних. Серед працевлаштованих осіб 53,1% становили жінки, 42,8% – молодь у віці до 35 років.
За повідомленням підприємств, установ та організацій області кількість вільних робочих місць (вакантних посад) у листопаді п.р становила 617 одиниць. Із зазначеної кількості вільних робочих місць (вакантних посад) для робітників передбачалось 50,9%, для службовців – 31,6%, решта – для осіб, які не мають професії, повідомляє Головне управління статистики у Чернівецькій області.

peredplata