На Буковині визначено перелік видань, яким в 2012 році надаватиметься фінансова підтримка з обласного бюджету

В цьому році з обласного бюджету в рамках «Комплексної Програми розвитку інформаційної і видавничої галузей Чернівецької області на 2011-2015 роки», серед яких низка книг для дітей, історико-краєзнавча, наукова та навчальна література, довідкова література, а також мистецькі видання, повідомляє прес-служба ОДА.

За результатами засідання прийнято рішення у номінації «Книги для дітей» підтримати дитячі видання «Лісові жмурки», «Де поділися горішки?», «Жаринки серця».

У номінації «Історико-краєзнавча література» фінансову підтримку вирішено надати виданню «Хотин і Хашдеу». У номінації «Наукова і навчальна література» передбачена фінансова підтримка на видання навчального посібника «Християнська етика. Посібник для 11 класу», книг «Рослини святого письма», «Архітектура Чернівців ХІХ – першої половини ХХ століття», «Душа покликана любити» (про радіожурналістку Неонілу Милашенко), «Пісня Михайла Ткача», «Наодинці з природною або як вижити в екстремальних умовах», а також збірника наукових статей науковців кафедри політології та державного управління Чернівецького національного університету імені Ю.Федьковича «Політологічні та соціологічні студії».

У номінації «Мистецтво» фінансову підтримку вирішено надати каталогу творів до 100-річчя від дня народження Одарки Киселиці «Одарка Киселиця».

Серед довідкової літератури фінансова підтримка буде надана виданням, упорядкованим обласною науковою бібліотекою імені Михайла Івасюка, зокрема, «Видатні діячі культури та мистецтв Буковини» та «Михайло Івасюк» до 95-річчя від дня народження письменника.

Загальна кошторисна вартість видань, які побачать світ цього року за рахунок коштів обласного бюджету, складає 303 тис. гривень, частка обласного бюджету – 131 тис. гривень.

peredplata