У Чернівцях встановлять чеські люки

ДКП «Чернівціводоканал» веде активні перемовини із чеською компанією «KASI» про закупівлю нових каналізаційних люків, дощоприймачів, елементів дренажної системи з антивандальною системою. Для того, щоб підтвердити серйозність своїх намірів співпрацювати із нашим містом сьогодні представництво компанії в Україні у дворі Департаменту житлово-комунального господарства організувало презентацію своєї продукції.

«Якщо вести мову безпосередньо про люки, то вони набагато кращі за ті, що виробляються в Україні, – зазначив директор Департаменту ЖКГ Дмитро Сірман, – Коштують вони ненабагато дорожче, але вони практично удвічі легші, витримують більше навантаження, монтуються за сучасними технологіями так, що їх неможливо вкрасти. На кожен люк фірма-виробник нанесе герб Чернівців та напис «власність територіальної громади».

«До кінця року ми плануємо замінити близько 200 люків у центральній частині міста, – зазначає начальник ДКП «Чернівціводоканал» Володимир Андрущак. – Восени, коли ми розпочали переговори з цією фірмою, ми як експериментальний встановили один люк на вул.Головній, і він себе добре зарекомендував. Старі люки викидати не будемо, а поки що будемо їх монтувати у віддалених районах міста».

За словами комерційного директора ТОВ «Касі-Україна» Олександра Сорочинського, вартість одного люка коливається від 1000 до 1300 гривень. Окрім них фірма постачатиме до Чернівців дощоприймачі та інші елементи дренажної системи, повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

peredplata