ЗА «ЧИСТЕ ПОВІТРЯ» БУКОВИНСЬКІ ПЛАТНИКИ ЗАПЛАТИЛИ ПОНАД 1,3 МЛН. ГРН.

За два місяці 2018 року платники регіону сплатили до зведеного бюджету 1,3 млн грн «еко» податку, що на 0,4 млн. грн. перевищує надходження екологічного податку у минулому році – відзначають у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області.

У відомстві наголошують, з даних надходжень досить значна частка залишилась у розпорядження місцевих бюджетів – 0,6 млн. грн., що є додатковим джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист навколишнього середовища.

Та нагадують, екологічний податок мають сплачувати підприємці, діяльність яких пов\’язана із: викидами у атмосферу забруднюючих речовин; стаціонарними джерелами забруднення навколишнього середовища; скиданням забруднюючих речовин до водних об\’єктів та забруднення водних ресурсів України; розміщенням шкідливих речовин та відходів у спеціально відведених для цього місцях чи об’єктах; утворенням та/чи зберіганням радіоактивних відходів; тимчасовим зберіганням радіоактивних відходів у спеціально відведених для цього місцях.

Крім того, відповідно до пункту 250.2 статті 250 Кодексу платники податку складають податкові декларації за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 17.08.2015 № 715 та подають їх протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу, до контролюючих органів та сплачують податок протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання податкової декларації.

Відтак, граничними термінами подання податкових декларацій та сплати податкових зобов’язань з екологічного податку вважаються за І квартал ц.р.: 10 травня та 18 травня 2018 року відповідно.
Інформує Головне управління ДФС у Чернівецькій області.

peredplata