Землевласники та орендарі наповнили місцеву казну майже на 100 млн. грн.

«Протягом восьми місяців цього року землевласники та землекористувачі, які зареєстровані в Чернівецькій ОДПІ сплатили до місцевого бюджету 97,7 млн. грн. плати за землю. Левову частку надходжень, а саме 80,4 млн. грн. перерахували юридичні особи, фізичні особи сплатили 17,3 млн. грн. Бюджет столиці Буковини отримав 92,7 млн. грн. плати за землю, що на 30,0 млн. грн., або на третину перевищує минулорічні показники. Місцеві громади Глибоччини отримали 4,9 млн. грн. плати за землю»,- розповіла начальник відділу адміністрування місцевих податків Чернівецької ОДПІ Христина Беженар.

Нагадаємо, що плата за землю – це обов\’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності. Даний платіж у повному обсязі надходить до місцевого бюджету.

Звертаємо увагу, що нараховані громадянам суми податку необхідно було сплатити включно до 29 серпня). Тим, хто не встиг розрахуватися вчасно, доведеться додатково сплачувати штрафні санкції у розмірі 10% при затримці до 30 календарних днів та 20% – більше 30 календарних днів – повідомляє
відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ.

peredplata