Для перереєстрації у неприбуткових організацій залишилось менше 4-х місяців

Чернівецька ОДПІ звертає увагу, що неприбуткові організації до кінця року зобов’язані привести свої установчі документи у відповідність до норм Податкового кодексу та подати документи для включення до Реєстру неприбуткових організацій.
Нагадуємо, що з 16.07.2016 р. набрала чинності постанова КМУ №440 від 13.07.2016р. «Про затвердження Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру».
Неприбуткові організації, які до 01.01.2017р. не приведуть свої установчі документи у відповідність до вимог, встановлених п.133.4 ст.133 Податкового кодексу, та не нададуть копії таких документів контролюючому органу, після 01.01.2017р. будуть виключені контролюючим органом з Реєстру.
Запрошуємо: бюджетні установи; громадські об’єднання; політичні партії; творчі спілки; релігійні організації; благодійні організації; пенсійні фонди; спілки; асоціації та інші об’єднання юридичних осіб; житлово-будівельні кооперативи; дачні (дачно-будівельні) кооперативи; садівничі та гаражні (гаражно-будівельні) кооперативи (товариства); об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, асоціації власників жилих будинків; професійні спілки, їх об’єднання та організації профспілок; організації роботодавців та їх об’єднання; сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи; кооперативні об’єднання сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів; інші юридичні особи, діяльність яких відповідає вимогам, встановленим пунктом 133.4 статті 133 Кодексу, утворені та зареєстровані в порядку, визначеному законом, що регулює діяльність відповідної неприбуткової організації, завчасно подати до органу ДФС (податкова) заяву за формою 1-РН із підписом керівника організації (уповноваженої особи) та печаткою організації (за наявності). Окрім зазначеної заяви необхідно буде подати копії установчих документів. При цьому, надання неприбутковими організаціями копій установчих документів, оприлюднених на порталі електронних сервісів відповідно до Закону №755, не вимагається.

peredplata