ЧЕРНІВЕЦЬКА ОДА НАДАЛА ПОГОДЖЕННЯ НА СПІВФІНАНСУВАННЯ РЕМОНТУ ДОРІГ

Останніми днями у засобах масової інформації з’явився коментар керівника «Укравтодору» Євгена Бараха щодо неготовності низки областей України співфінансувати (у розмірі 10 відсотків від загальної суми) ремонт автомобільних шляхів.
Щодо ситуації у Чернівецькій області, то необхідно зазначити, що на ім’я голови обласної державної адміністрації Олександра Фищука надходили відповідні пропозиції Державного агентства автомобільних доріг. Мова йшла про два мости на Путильщині та відрізок дороги, на якій вони розміщені. На фінансування робіт планувалося виділити 55 млн. грн. з державного бюджету. Відповідно передбачалось співфінансування з місцевого бюджету в розмірі не менше 10%. Обласна державна адміністрація погодила співфінансування за рахунок обласного бюджету на суму 20 млн. грн., що складає 36,4% від суми передбаченої з державного бюджету. Таким чином область прийняла пропозицію і висловила готовність профінансувати суму значно більшу ніж 10 відсотків. Голова облдержадміністрації неодноразово наголошував, що будівництво доріг та мостів є одним із головних напрямів роботи, а питання фінансування мостів, які були зруйновані повінню 2008 р. та ремонту доріг в області – першочергове завдання обласної влади.
Варто зазначити, що використання коштів з перевиконання митних платежів на ремонт та будівництво доріг дало реальну можливість покращити ситуацію в дорожньому господарстві області. Перелік об’єктів з виконання робіт з будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонтів автомобільних доріг державного значення на 2016 рік, затверджений облдержадміністрацією та погоджений Укравтодором і Міністерством інфраструктури. Сума коштів на зазначені цілі складає 338,7 млн.грн.
Зараз проводяться роботи на напрямку Чернівці-Тереблече, Чернівці-Вашківці-Вижниця. Відремонтовано 3,11 км дороги на Заставну (через села Чуньків, Кадубівці). У вересні буде розпочато ремонт об’їзної дороги в місті Хотині та на ділянці Чернівці-Лужани, а також окремих ділянок у Хотинському та Новоселицькому районах на трасі Житомир-Чернвці.
До кінця року планується провести капітальний ремонт окремих ділянок в межах Хотинського, Кельменецького, Сокирянського районів.
Зазначимо, що станом на 1 вересня поточного року ліквідовано 100514 м2 ямковості, в т.ч. на дорогах державного значення – 61248 м2, місцевого значення – 39266 м2.
Також належним чином виконуються заходи з безпеки дорожнього руху. Встановлено та замінено 492дорожніх знаків, розмічено 204 км проїжджої частини доріг, розмічено пішохідних переходів та напрямних острівців – 665,6 м2 на суму 114,1 тис.грн., встановлено напрямних стовпчиків – 20 шт., відремонтовано бар’єрного огородження – 4,706 км., забезпечено видимість (вирубано порослі) – на 117,0 км доріг, крім того постійно ведеться робота з вирубки аварійних та сухостійних дерев.

peredplata