Олексій Каспрук просить рішення про подальшу долю обласного ендокринологічного центру приймати з врахуванням думки громади Чернівців

Олексій Каспрук просить рішення про подальшу долю обласного ендокринологічного центру приймати з врахуванням думки громади ЧернівцівМіський голова Олексій Каспрук звернувся до голови облдержадміністрації Олександра Фищука та голови обласної ради Івана Мунтяна з проханням відтермінувати реорганізацію обласного ендокринологічного центру.

Він вважає, що прийняття рішення про реорганізацію цього лікувального закладу, яке може негативно вплинути на отримання у Чернівцях цілісної медичної допомоги хворим на ендокринологічну патологію, потребує більш ґрунтовного вивчення та зваженого підходу.
Олексій Каспрук звертає увагу, що у Чернівцях зареєстровано понад 11 тис. хворих на цукровий діабет, з яких 2654 особи мають ускладнення, 926 пацієнтів інсулінозалежні. В обласному ендокринологічному центрі цим хворим призначають зміну препаратів та визначають перехід на інсулінотерапію, проводять кваліфіковане лікування ускладнень ендокринних хвороб, надають медичну допомогу вагітним жінкам з цукровим діабетом.
З огляду на ці обставин та з метою недопущення погіршення надання медичної допомоги мешканцям міста, міський голова просить при прийнятті рішення щодо подальшого існування ендокринологічного центру у Чернівцях враховувати думку громади міста, колективу ендокринологічного центру, науковців БДМУ, а також взяти до уваги тенденції захворюваності на ендокринологічну патологію в нашому регіоні.
Керівників області просять до вивчення зазначеної ситуації залучити заступника міського голови Олександра Паскаря, представників профільної постійної комісії та управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради.

peredplata