Буковинські рятувальники ліквідували 3 пожежі

8 вересня в с. Ленківці Кельменецького району виникла пожежа в господарській будівлі. Причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем власниці. Жінка розвела багаття поблизу господарської будівлі. Згодом залишила непогашене багаття та пішла поратися по господарству. Через вітер полум’я перекинулося на господарську будівлю. Оскільки всередині господарської будівлі зберігалося сіно та дрова, вогонь швидко поширився по всій її площі. Виникла загроза перекидання вогонь на поруч розташовану літню кухню. Помітивши пожежу, власниця одразу ж зателефонувала за номером 101. На місце події було направлено черговий караул рятувальників з смт Кельменці. Вогнеборцям вдалося ліквідувати пожежу в тих межах, в яких вони застали її на момент прибуття. Завдяки діям пожежно-рятувальних підрозділів від вогню було врятовано літню кухню. Вогнем знищено господарську будівлю.
У двох випадках горіла суха трава. Внаслідок необережного поводження з вогнем невстановленої особи сталося загорання сухої трави на відкритій території на вул. Хотинській в обласному центрі та в с. Санківці Хотинського району. Площа пожеж склала понад 2 га. Пожежі були ліквідовані пожежно-рятувальними підрозділами.
10-12 вересня по території Чернівецької області збережеться надзвичайна пожежна небезпека 5 класую
Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до мешканців області бути вкрай обережними при поводженні з вогнем та дотримуватися правил пожежної безпеки.

peredplata