Бюджет Чернівців отримав на 91 млн. грн. більше зарплатного податку

Упродовж восьми місяців цього року чернівецькі платники податку з доходів фізичних осіб перерахували до бюджету столиці Буковини 269,4 млн. грн. податку, що на 91,0 млн. грн., або на третину більше, ніж у минулому році.
Податок на доходи фізичних осіб є основним джерелом у наповненні місцевої казни, його питома вага в загальних податкових надходженнях бюджету міста більше 50-ти відсотків.
Загалом до зведеного бюджету платники податків, які перебувають на обліку в Чернівецькій ОДПІ, перерахували 481,5 млн. грн., до держбюджету – 120,4 млн. грн. У порівнянні з минулорічними показниками надходження від сплати зазначеного податку збільшились на 184,1 млн. грн., або на понад 38 відсотків.
Чернівецька ОДПІ нагадує, що податок з доходів, нарахованих (виплачених, наданих), зокрема, у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат, тобто тих, які нараховуються у зв’язку з виконанням трудових відносин та за цивільно-правовими відносинами, починаючи з 1 січня 2016 року, здійснюється за ставкою 18%.
Відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ

peredplata