ДФС Буковини: з тонкощами податкового законодавства допоможе розібратися електронний сервіс «ЗІР»

Головне управління ДФС у Чернівецькій області радить платникам податків скористатися загальнодоступним інформаційно-довідковим ресурсом («ЗІР»), що розміщений на офіційному порталі Державної фіскальної служби України. У відомстві наголошують, даний електронний сервіс дозволяє користувачам здійснювати пошук інформації по певному податку, напрямку діяльності, в тому числі з використанням ключових слів, шляхом перегляду за певні періоди інформації, при цьому не лише по запитаннях-відповідях, але і по відповідях на письмові звернення, які були надані із використанням Бази знань, назвах нормативних та інформаційних документів.

У розділі «Запитання – відповіді» (http://zir.minrd.gov.ua/main/bz/view/?src=ques) розміщено відповіді на питання щодо оподатковування, митної справи, єдиного внеску на загальнообов\’язкове соціальне страхування та діяльності акредитованого центру сертифікації ключів.

Розділ «Письмові консультації» (http://zir.minrd.gov.ua/main/bz/view/?src=pz) містить витяги з письмових консультацій, наданих на типові звернення суб\’єктів господарювання й громадян.

У розділі «Останні зміни в законодавстві» (http://zir.minrd.gov.ua/main/lastupdate/) можна ознайомитись з законодавчими актами.

Розділ «Актуальні запитання» (http://zir.minrd.gov.ua/main/actual/) надає можливість користувачам ресурсу переглядати 10 найактуальніших запитань, з якими платники податків найчастіше звертались до Контакт-центру за попередній день та відповіді на них.

Для надання пропозицій і зауважень щодо роботи ресурсу пропонується використати «Форму зворотного зв\’язку» (Про ресурс – Форма зворотного зв\’язку – текст повідомлення: http://zir.minrd.gov.ua/main/index/about).

Ознайомитися з функціональними можливостями загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу та скористатися ним можна на офіційному порталі територіальних органів ДФС у Чернівецькій області (http://cv.sfs.gov.ua) розділ «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс»: http://zir.minrd.gov.ua/.

peredplata