Місцеві вибори обійшлися чернівецьким депутатам в понад 2,5 тис. грн – ГО ОПОРА.

Місцеві вибори обійшлися чернівецьким депутатам в понад 2,5 тис. грн - ГО ОПОРА.Кандидати в депутати до Чернівецької міської ради, які подали фінансові звіти про використання коштів виборчих фондів до Чернівецької міської виборчої комісії, витратили на виборчу кампанію понад 2,5 мільйонів гривень. Аналіз проміжних та остаточних фінансових звітів місцевих політичних партій, здійснений ОПОРОЮ, свідчить про те, що більшість коштів партіями була витрачена на виготовлення агітаційних матеріалів і на агітацію у ЗМІ.

Найбільше на вибори витратила партія \”Рідне місто\” – 1 144 630 грн., які в основному складають внески кандидатів в депутати, зокрема Василя Продана та Ростислава Білика. Всі кошти партія спустила на агітацію.

Виборчий фонд БПП \”Солідарність\” був значно скромніший і склав 421 902 грн. На третьому місці – Об\’єднання \”Самопоміч\”, їхній виборчий фонд, який склав 330 170 гривень, майже повністю становили власні кошти місцевої організації.

Аграрна партія України подала порожній фінансовий звіт до Чернівецької міської виборчої комісії. Відсутні фінансові звіти політичних партій «Відродження», «Авто-Майдан», «Громада і Закон», «Громадський рух «Народний контроль», «Громадянська позиція», «Козацька Українська Партія», «Нова держава» та «Соціалісти». Можемо припустити, що партії не відкривали виборчі фонди або просто не подали фінансові звіти до Чернівецької міської виборчої комісії, що в будь-якому разі є порушенням законодавства.

Кандидати в депутати від БПП «Солідарність» витратили майже у 3 рази менше ніж політична
партія «Рідне місто», і їхній виборчий фонд склав 421 902 грн

peredplata