Заробітчани муситимуть сплачувати податок за нерухомість на Буковині

Заробітчани муситимуть сплачувати податок за нерухомість на БуковиніВідтепер всі, хто проживає на території Апеннін, муситимуть сплачувати до італійської казни за закордонну нерухомість. Як за віллу в Ніцці, так і за хатину в буковинському селі.

В Італії з\’явився новий податок, який деякі ЗМІ вже охрестили \”податком доглядальниць\”. Тепер всі, хто проживає на території Апеннін, муситимуть сплачувати до італійської казни за закордонну нерухомість. Як за віллу в Ніцці, так і за хатину в Чернівцях.

Уряд Монті, намагаючись врятувати Італію від кризи, ухвалив пакет декретів, метою яких є наповнити казну. Серед інших пройшов і декрет про новий податок – Ivie. Він стосується всіх, хто проживає на території країни, а не тільки її громадян. Згідно з декретом, всі податкові резиденти Італії мусять заплатити 0,76 % від вартості свого закордонного нерухомого майна.

Невідомо, чи розробники нового податку замислювались щодо того, скільки власників закордонних квартир є італійцями, а скільки – іноземцями, для яких це перше і єдине житло у власності. Але закон різниці не робить – і ті, й інші мусять платити.

Українська громада цією новиною стурбована, а багато хто й обурений: \”чому, мовляв, Італія хоче гроші за мою хату, яка мені належить вже десятиліттями і до якої вона жодного стосунку не має?\”

Крім того, виникає ціла низка суто технічних питань. Декрет передбачає обчислення податку на основі \”ціни продажу, вказаної в акті купівлі-продажу або, за його відсутності, від ринкової ціни нерухомості\”. А що робити, якщо квартира була приватизована, тобто фактично безкоштовно передана державою, за пострадянських часів? Або придбана за кілька мільйонів тодішніх карбованців. Хто і як їх буде перераховувати на євро? І якщо робити оцінку ринкової вартості, то за чий рахунок запрошувати спеціаліста?

Утім, в уряді про ці проблеми знають, тому, кажуть там, незабаром має вийти низка роз\’яснень щодо декрету.

Джерело

peredplata