Український та Олімпійський прапори піднімуть сьогодні у Чернівцях на честь Перших Європейських ігор

На честь відкриття Європейських ігор у Баку на Соборній площі у Чернівцях сьогодні о 17:00 за участю секретаря міської ради Ярослава Кушнірика і титулованих спортсменів урочисто піднімуть Державний та Олімпійський прапори.

Також перед пам’ятником на Соборній площі, відбудеться турнір зі стрітболу (вуличний баскетбол 3х3) серед юнаків 2002 р.н. і молодших, організований обласним відділенням НОК України, міськспортуправлінням та облцентром «Спорт для всіх».

Сьогодні у столиці Азербайджану (Баку) стартують І Європейські ігри, які триватимуть до 28 червня.

На цих змаганнях високого рівня Буковина матиме потрійне представництво. Щоправда, уродженець Чернівців Сергій Левчук увійшов до складу делегації як президент Української федерації карате, олімпійський чемпіон Лондона-2012 у веслуванні на байдарці-двійці (200 м) Олександр Дяченко з Новодністровська (тренер – Сергій Осипенко), зрозуміло, знову захищатиме честь Росії. І лише чернівецька лучниця Лідія Січенікова(03.02.93, «Спартак», «Динамо», ЧТЕІ КНТЕУ, ШВСМ, тренер – Олег Осипенко, офіційний партнер – ДК «Полюс») є «чистою» буковинською учасницею І Європейських ігор.
Нагадаємо, Лідія виступала також на І Юнацьких Олімпійських іграх 2010 р., а також на Олімпіаді-2012 в Лондоні.

peredplata