У Чернівцях горів будинок: врятували 3 людей, 6 осіб евакуювали

У Чернівцях горів будинок: врятували 3 людей, 6 осіб евакуювали

4 травня о 16:53 на лінію 101 надійшло повідомлення про пожежу в двох житлових будинках на вул. Севастопольській у Чернівцях. За попередньою інформацією фахівців, пожежа виникла внаслідок короткого замкнення електромережі в кладовій на другому поверсі одного зі будинків повідомляє прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

У подальшому вогонь по дерев’яних конструкціях поширився на горище. Вже з горища полум’я перекинулося на покрівлю сусіднього будинку, розташованого на близькій відстані. На момент виникнення пожежі у будинках перебували люди.

За викликом прибули рятувальники Державної пожежно-рятувальної частини № 3 та Державної пожежно-рятувальної частини № 1 м. Чернівців. На час приїзду рятувальників площа пожежі склала 180 кв.м. Першочерговим завданням рятувальників було порятунок мешканців будинків, які через сильне задимлення не могли самостійно вийти із приміщення. З допомогою апаратів захисту органів дихання рятувальники зайшли в будинок та в одному з них на другому поверсі виявили 3 людей похилого віку. Вогнеборці допомогли людям покинути небезпечне місце, врятувавши їм життя.

Одночасно з цим було проведено евакуацію 6 мешканців з двох будинків. Переконавшись, що люди у безпеці та їхньому життю нічого не загрожуює, вогнеборці приступили до ліквідації пожежі. Пожежу було ліквідовано в тих межах, в яких рятувальники застали її на момент прибуття, та не допустили поширення вогню далі. Таким чином, завдяки діям бійців Служби порятунку від вогню було врятовано 2 житлових будинки. У результаті пожежі знищено покрівлю та домашні речі в обох будинках, пошкоджено перекриття і частково меблі.

Увечері на вул. Волзській у Чернівцях сталася пожежа в майстерні покрівельників. Пожежу помітили сусіди, які і викликали рятувальників. На момент приїзду вогнеборців, полум’я поширилося деревяним перекриттям будинку. Площа пожежі склала 250 кв.м. До гасіння пожежі залучили всі пожежно-рятувальні підрозділи міста Чернівці. Рятувальники ліквідували пожежу врятувавши від знищення будівлю майстерні. Внаслідок пожежі згоріло покриття споруди, було пошкоджено господарське приладдя в приміщенні. Причина пожежі встановлюється.

Також впродовж доби вогнеборці ліквідували два загорання сухої трави на відкритій території, що виникли у Вижницькому та Сокирянському районах.

peredplata