Чернівчанам обіцяють оновлений мікрорайон

На останньому засіданні містобудівної ради розглянули проект реконструкції житлового кварталу в мікрорайоні «Хабаківка», обмеженого вулицями Миру (№3 до №27 та від №10 до №18) –Авангардною – Будівельників (парна сторона) – Мигородською – Братерства.

Загальна площа цього мікрорайону складає близько 21 з половиною гектарів. Нині там розташована приватна забудова, представлена здебільшого старими та ветхими будинками, запланованими під знесення. Відтак постала потреба реконструкції зазначеного мікрорайону у відповідності до вимог часу. Департамент містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міської ради після проведеного конкурсу замовив здійснення цих робіт КП «Містобуд» (архітектор Цвильов В.М.).

Представлена на засіданні містобудівної ради пропозиція включає в себе проведення в мікрорайоні «Хабаківка» масштабної реконструкції із зведенням як житлових будинків, так громадських споруд. Зокрема, тут планується побудувати нову школу, розширити територію вже існуючого в мікрорайоні дитсадочка, звести церкву, розробити схему транспортного руху, зручного для місцевих мешканців. Що ж до житла, то в цьому мікрорайоні планується зведення багатоповерхівок (за представленим проектом, 7-8-поверхових) з підземними парокінками у кожному з будинків. Передбачається, що після завершення реконструкції тут зможуть проживати близько 9 тисяч чернівчан.
Розглянувши представлену пропозицію, члени містобудівної ради після обміну думками рекомендували автору доопрацювати її. Головним напрямком цих робіт має стали створення певної індивідуальності цього нового мікрорайону міста. Автор проекту у своїй роботі взяв за основу типовий проект житлового будинку, тоді як, на думку містобудівної ради доцільніше було б доповнити його окремими виразними рисами, які могли б створювати справді особливе неповторне обличчя мікрорайону «Хабаківка». На цю ж мету має працювати і запропоноване автору доопрацювання проекту в напрямку архітектурного виділення головних акцентів цього мікрорайону та їх урахування в розгортці забудови. Крім того, автору запропоновано врахувати в проекті необхідність розділення пішохідних та транспортних потоків та деталізувати розгортку житлової забудови по вул.Миру.

Наступний розгляд цього проекту планується провести на наступному засіданні містобудівної ради 24 лютого. Якщо всі пропозиції будуть враховані і проект буде затверджений, його винесуть на розгляд сесії Чернівецької міської ради, і відтак, після проходження усіх передбачених законом процедур, реконструкція мікрорайону «Хабаківка» може розпочатися вже з середини цього року, повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

peredplata