У Чернівцях можуть призупинити навчання у школах через високу захворюваність на ГРВІ

Про стан захворюваності населення на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип йшлося під час апаратної наради, яку провів сьогодні голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук – повідомляє прес-служба ОДА.

У Чернівцях можуть призупинити навчання у школах через високу захворюваність на ГРВІ

Як поінформувала в.о. директора Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров\’я України»Наталія Гопко, за останній тиждень відповідна захворюваність зросла, порівняно з попереднім тижнем, на 20%. «Можна прогнозувати подальше ускладнення епідситуації з грипу та ГРВІ. На території Буковини зафіксована циркуляція грипу AH3N2, що відповідає прогнозу на епідсезон», – зазначила посадовець.

Щодня ДУ «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров\’я України»спільно з Департаментами освіти і науки облдержадміністрації та Чернівецької міської ради відстежується ситуація з відвідуваністю дітей та захворюваністю серед учнів, які навчаються в загальноосвітніх навчальних закладах та вихованців дошкільних навчальних закладів.

За словами Наталії Гопко, на сьогодні може бути прийнято рішення про призупинення навчального процесу у окремих класах, нормативні документи, відповідно до яких ці заходи здійснюються, дозволяють приймати такі рішення, аби попередити поширеність захворювання від окремого класу до масштабів закладу.

Як наголосив голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук, сьогодні основне завдання – попередити поширеність захворювання, зменшити відповідну кількість хворих. Також необхідно посилити інформування населення стосовно наявної ситуації із захворюваності на грип та ГРВІ та виконання заходів з попередження та своєчасного реагування на захворюваність.

peredplata