Буковинські волонтери плетуть маскувальні сітки для військових

Буковинські волонтери плетуть маскувальні сітки для військовихУ Чернівцях волонтери плетуть маскувальні сітки для бійців АТО. Перші вже відправили на фронт. Отримали замовлення ще на сотні метрів білих та зелено-коричневих сіток.

Чернівецькі волонтери розповідають, що не встигають виконувати замовлення наших військових із зони АТО. Зараз у тих велика потреба на маскувальні сітки білого кольору, бо готуються до зими.

Вільних же рук і матеріалів для плетення сіток обмаль.

– Ми до жодної організації не належимо. Це приватна ініціатива. Хочеться хоч якось допомогти нашим військовим, – розповідає психолог за спеціальністю Олена Кміта. – Поки що нам допомагають лише декілька знайомих. Перші наші маскувальні сітки уже передані на передову. Хлопці висловлюють вдячність і просять ще виготовляти.

– Наші представники тримають зв\’язок із військовими. Вони повідомляють якого кольору, якого розміру сітки їм потрібні, – говорить волонтер Андрій Бочаров. – Стандарний розмір сітки – три на шість метрів. Нам зараз не вистачає і матеріальних, і людських ресурсів. Основний матеріал — це капронові сітки. Також потрібно старий непотрібний одяг зелено-коричневого та білого кольорів. Бажано з натуральної тканини — бавовна, льон, шовк. Щоби в жодному разі не було синтетики. Хто захоче допомогти, ми покажемо, навчимо. Це легко робиться. Нам навіть школярі інколи приходять допомагати.

Для надання допомоги потрібно звертатись в магазин \”Риболов\”, що на вулиці Заньковецької, 5. Контактні телефони: (067)3722521 (Олена), (097) 9361226 (Андрій), (095) 0387058 (Володимир).

Джерело: МБ

peredplata