Суд за позовом \”Фронту змін\” проти Чернівецької облради задовільнив клопотання фронтовиків ОНОВЛЕНО

Суд за позовом "Фронту змін" проти Чернівецької облради задовільнив клопотання фронтовиків ОНОВЛЕНОЧернівецький окружний адміністративний суд відкрив провадження по заяві “фронтовиків” щодо протиправності сесії облради від 24 грудня.

Сьогодні в Чернівецькому адміністративному окружному суді відбувся відкритий судовий розгляд справи!

Як повідомляє прес-служба \”Фронту Змін\”, середу, 25 січня, відбулося перше судове засідання Чернівецького окружного адміністративного суду за позовом керівника фракції «Фронт Змін» у Чернівецькій обласній раді Максима Бурбака щодо скасування рішення ради від 24 грудня 2011 року про обласний бюджет 2012 року та зобов’язання обрати голову ради.

Представник позивача, народний депутат України Геннадій Москаль вніс пропозицію про колегіальний розгляд справи, зважаючи на її важливість та суспільний резонанс. Цим же народний депутат мотивував і необхідність присутності ЗМІ на засіданнях та проведення ними фото- та відеозйомки. Третім клопотанням було надання відповідачем – Чернівецькою обласною радою – завіреного переліку депутатів ради з вказівкою – хто які обов’язки виконує у раді та чи є серед депутатів голова обласної ради. На що представники відповідача заявили, що ця інформація є у вільному доступі на офіційному сайті Чернівецької обласної ради.

Вислухавши аргументи сторін, суддя Василь Левицький задовольнив усі клопотання позивача та закрив судове засідання до подальшого колегіального розгляду справи.

Нагадаємо, керівник фракції «Фронт Змін» у Чернівецькій обласній раді Максим Бурбак подав позов до Чернівецького окружного адміністративного суду, в якому вимагає скасувати рішення ради від 24 грудня 2011 року про обласний бюджет 2012 року та зобов’язати облраду обрати голову. 13 січня 2012 року Чернівецький окружний адміністративний суд прийняв справу до розгляду.

ТРАНСЛЯЦІЯ

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД
У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

13 січня 2012 р. м. Чернівці Справа №2а/2470/3742/11

Суддя Чернівецького окружного адміністративного суду Левицький В.К., розглянувши адміністративний позов депутата Чернівецької обласної ради Бурбака Максима Юрійовича до Чернівецької обласної ради про визнання протиправним та скасування рішення, зобов’язання вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИВ:

Депутат Чернівецької обласної ради Бурбак Максим Юрійович звернувся до Чернівецького окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Чернівецької обласної ради, в якому просить визнати протиправним та скасувати рішення Чернівецької обласної ради від 24 грудня 2011 року “Про обласний бюджет на 2012 рік”, зобов’язати Чернівецьку обласну раду протягом 15 днів з дня набрання законної сили рішення Чернівецького окружного адміністративного суду провести сесію Чернівецької обласної ради, на якій винести першим питанням порядку денного “Про вибори голови Чернівецької обласної ради”.

Суд вважає, що позовна заява складена у відповідності до вимог ст. ст. 105, 106 КАС України. Підстав для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження у справі немає.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 105-107, 160 та 165 КАС України, суд, –

УХВАЛИВ:
1.Відкрити провадження в адміністративній справі.

2.Справу призначити до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 10:00 год. 25 січня 2012 р. Засідання відбудеться в приміщенні Чернівецького окружного адміністративного суду за адресою: м.Чернівці, вул. Головна, 246, 12 поверх, зала судового засідання № 2.
3.Розгляд справи буде проводити суддя Левицький Василь Костянтинович одноособово.

4.Зобов’язати відповідача, у разі заперечення проти позову, подати до суду у строк до 20 січня 2012 р. письмове заперечення проти позову та всі матеріали, що були або мали бути взяті ним до уваги при прийняття рішення, вчиненні дії, допущенні бездіяльності, з приводу яких подано позов.

5. Копію ухвали про відкриття провадження в адміністративній справі з витягом про процесуальні права і обов’язки (на звороті) невідкладно направити сторонам.

6. Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.К. Левицький

Як повідомляє Чернівці.тв, на судове засідання з’явилися як сторона позивача – депутат Чернівецької обласної ради Максим Бурбак, так і сторона відповідача – начальник юридичного відділу Чернівецької обласної ради Єлєніч Марія Олександрівна. Підтримати «фронтовиків» у суді прийшов народний депутат Геннадій Москаль, який заявив 3 клопотання: дозволити повну фото- та відеофіксацію судового розгляду засобами масової інформації, розглядати справу колегією у складі 3-х суддів та зобов’язати сторону відповідача надати список всіх депутатів Чернівецької обласної ради з прив’язкою до посад. Як пояснив пан Москаль, щоб знати «хто є хто» в Чернівецькій облраді. Суддя Левицький Василь Костянтинович всі клопотання Москаля задовільнив. Наступне судове засідання, про дату і час якого суд повідомить пізніше, буде відбуватися за участі 3-х суддів, у відкритому режимі.

Після завершення судового засідання Геннадій Москаль дав ексклюзивне інтерв’ю Чернівці.тв каналу щодо судового засідання, яке можна подивитися тут.

peredplata