На Буковині обсяги рубок головного користування зменшились

Щодо динаміки обсягів рубок головного користування обласне управління лісового господарства інформує, що обсяги щорічного лісокористування в порядку рубок головного користування (розрахункова лісосіка) для постійних лісокористувачів області встановлені у процесі чергового лісовпорядкування, погоджені обласною державною адміністрацією та обласною радою і затверджені Міністерством охорони навколишнього природного середовища України з урахуванням постійного, рівномірного, невиснажливого лісокористування.

На Буковині обсяги рубок головного користування зменшились

За останні 15 років зазначені обсяги зменшились із понад 500 до 457,6 тис. куб. м, що забезпечує невиснажливе використання лісосировинних ресурсів області. Щорічно, в середньому, на гектарі вкритої лісом площі приростає 4,4 – 4,6 куб. м деревини, а середній щорічний приріст в цілому по області складає майже 1 млн. куб. м, (при середньому річному обсязі рубок від усіх видів користувань 750-800 тис. куб. м), тобто середній щорічний приріст деревини використовується на 75 – 80 %.

На Буковині обсяги рубок головного користування зменшились

«Слід відмітити, що понад 60 відсотків рубок головного користування – це не суцільні, а рівномірно – поступові рубки, які дають змогу відновлювати ліси шляхом збереження природного поновлення, що є одним з основних критеріїв ведення наближеного до природи лісівництва», – зазначив в.о начальника Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Череватий.

peredplata