На Буковині інваліди можуть отримувати пільги за місцем проживання

Про це сьогодні на прес-конференції, присвяченій Міжнародному дню людей з особливими можливостями , що відзначається у світі 3-го грудня, відповідаючи на запитання журналістів, заявив заступник керівника Департаменту соціального захисту населення Чернівецької ОДА Юрій Йосипович Півень.

За словами пана Юрія, місце отримання інвалідом тієї чи іншої групи (та відповідної категорії) належних згідно чинного законодавства пільг не обов’язково має збігатися з місцем його реєстрації ( раніше – прописки) . Для цього такому громадянину ( або його законному представнику) варто відвідати місцевий орган соціального захисту населення та написати заяву про бажання отримувати пільги (або перевести їх) за місцем фактичного проживання. Після відповідної перевірки, зокрема, чи не користується заявник подвійними пільгами, його питання має вирішитися позитивно.

Нагадаємо, ми повідомляли про такий випадок – раніше до редакції за допомогою звертався старенький ветеран, учасник Великої Вітчизняної війни, інвалід 1-ї групи, майже 90-літній пенсіонер Онуфрій Сорохан. Літній чоловік зареєстрований у с. Лашківка на Кіцманщині, але з певних причин змушений проживати у райцентрі Кіцмань. Зважаючи на це, за його словами, у райуправлінні праці та соцзахисту населення повідомили, що він втратив право на отримання пільг як тільки виїхав з Лашківки. Саме тому літня людина впродовж тривалого часу з належних йому законом пільг користується за місцем проживання лише телефоном.

Хто понесе відповідальність за порушення закону та дезінформацію інваліда війни, дізнаємося згодом.
Наталія БРЯНСЬКА

peredplata