За якість відремонтованих доріг підрядник несе відповідальність впродовж 5 років.

Про це сьогодні на прес-конференції, де йшлося про стан виконання робіт на дорогах загального користування Чернівецької області за 11 місяців 2016 року, розповів начальник Служби автодоріг Ігор Гах.
На прикладі ремонту відрізка дороги сполученням «Чернівці-Заставна» посадовець пояснив, що на цьому об’єкті вдалося зробити об’єм роботи більший від запланованого. Відповідаючи на запитання, чи не потягне це за собою погану якість проведених робіт, котра може негативно відобразитися на терміні експлуатації дороги, Ігор Гах сказав, що початкова кошторисна вартість складала більше 60 млн. грн. Підрядник, котрий виграв торги, зобов’язався виконати заплановані роботи за 40 млн. грн. Саме тому відремонтований відрізок «Чернівці-Заставна» став вдвічі довшим.
Стосовно якості матеріалів та проведених робіт, існує постійно діючий контроль з боку замовника. Проби на фахівці зобов’язані брати з кожної партії матеріалів, які поступають на об’єкт, і без заключення-висновку відповідного зразка підрядник не має права ці матеріали використовувати. Крім того, підрядник несе відповідальність за якість виконаних робіт впродовж 5 років після здачі об’єкта (в цьому випадку – відрізка дороги) в експлуатацію, і йому невигідно ремонтувати його вдруге, адже у разі необхідності ці роботи здійснюватимуться за його ж кошти. Тому виконавці, за словами головного дорожника області, вимушені працювати чесно. Що ж, поживемо-побачимо…

peredplata