До свята Збройні Сили України отримали від чернівчан 58 мільйонів податку

Упродовж одинадцяти місяців цього року мешканці столиці Буковини перерахували 58,3 млн. грн. стратегічного податку, що на 13,0 млн. грн., або майже на чверть більше минулорічних показників. Із початку введення військового збору чернівчанини, які отримують легальні доходи, долучились до фінансової підтримки українського війська на 126,8 млн. грн. Про це поаідомляє відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ.
Боєздатні Збройні Сили України – це здобуток і заслуга тих українців, істинних патріотів своєї держави, які щоденно роблять свій внесок у розбудову армії, воюючи на передовій, тренуючись на військових полігонах, працюючи та сплачуючи податки.
Чернівецька ОДПІ нагадує, що об’єкт оподаткування військовим збором визначений статтею 163 Податкового кодексу України. До нього, крім заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються чи виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами, відносяться і ряд інших. Зокрема – це орендна плата, виграші в державній або недержавній грошовій лотереї, купівля-продаж рухомого і нерухомого майна, виплата дивідендів, переоформлення спадщини тощо. Цього року доходи фізичних осіб теж оподатковуються військовим збором. Ставка військового збору становить 1,5%.
Колектив Чернівецької ОДПІ висловлює щиру вдячність усім, хто сьогодні несе службу в лавах Збройних Сил, вдень і вночі охороняючи спокій мирних громадян. Віримо, що українські військовослужбовці й надалі будуть надійними гарантами суверенітету та територіальної цілісності нашої держави.
Бажаємо сили, наснаги, міцного здоров’я і головне, мирного неба та щасливого життя. Нехай відвага, сміливість і мужність допомагають долати усі труднощі, які зустрічаються на шляху.

peredplata