18 грудня – вибори до об’єднаних громад у Вижниці і Вашківцях.. Хто переможе?

18 грудня – вибори до об’єднаних громад у Вижниці і Вашківцях.. Хто переможе?18 грудня відбудуться вибори голів та депутатів до об’єднаних територіальних громад Вижниці та Вашківців. Хто переможе у них?
У містах і селах цих майбутніх громад провели опитування за 12 днів до виборів. Яким кандидатам на голови та яким партіям люди віддали перевагу?
Ось, які результати могли б бути:

Вашківецька об‘єднана територіальна громада

Висунуто 2 кандидати на голову. За дослідженням громадської думки, на виборах голови громади перемагає Микола Перч. За нього готові проголосувати 47 відсотків виборців.

За Миколу Рощебака – 21 відсоток. 19% ще не визначилися, 7 відсотків не підуть на вибори, 6 відсотків навіть не чули про них…

По партійних кандидатах перемагає партія президента БПП «Солідарність» – 18 відсотків, ВО «Батьківщина» – 17 відсотків, АПУ – 12%. РПУ Олега Ляшка, ВО «Свобода» та «Народний Фронт» – по 5 відсотків, «Самопоміч» і УКРОП – на межі проходження.
21 відсоток виборців ще не визначилися.
Опитано 450 респондентів. Похибка – 2%.

Вижницька об‘єднана громада

Якщо у Вашківцях більш-менш зрозуміла політична ситуація і майбутні розклади серед депутатів та голови, то у Вижниці можуть бути сюрпризи.
Там є три кандидати на голову.

Найбільше голосів може отримати Михайло Андрюк – 32%; Олексій Чепіль – 24%, Олексій Гордійчук – 13 %. Ще 21% не визначилися, за кого будуть голосувати.
Незважаючи на переможний, здавалось би, результат Михайла Андрюка тільки від Олексія Гордійчука залежить хто буде головою громади. Якщо він продовжить боротьбу то головою буде обрано Михайла Андрюка, якщо ж він залишить перегони його голоси перейдуть до Олексія Чепіля, адже його підтримка базується на Іспаській та Міліївській громадах і складається з \”недружніх\” по відношенню до Михайла Андрюка односельців.

На округах по Вижницькій об‘єднаній громаді БПП «Солідарність» на першому місці – 17%. ВО «Батьківщина не набагато відстає – 16%, АПУ – 10%, ВО «Свобода» має твердих 9%, РПУ Олега Ляшка і «Самопоміч» – по 7%, «Народний Фронт» – 5%. На межі проходження УКРОП – 4% і «Сила людей» – 2%.

12 відсотків вижничан не визначилися, за кого віддадуть свої голоси. І тільки 9% на вибори не підуть.
Опитано 600 респондентів. Похибка – 2%.

peredplata