Буковинські організації об\”єднались заради споживачів у відносинах з \”Чернівціобленерго\”

Буковинські організації об"єднались заради споживачів у відносинах з "Чернівціобленерго"29 березня 2013 року в Товаристві «Український Народний Дім в Чернівцях» відбулась прес-конференція Буковинського громадського об’єднання. Координатори об’єднання, до складу якого увійшло 15 громадських організацій Буковини проінформували громадськість краю, журналістів та ЗМІ, що метою об’єднання є забезпечення прав громади краю на отримання якісних, доступних, прозорих послуг від підприємства – монополіста ПАТ «ЕК Чернівціобленерго».
Розповіли про підтриманий Міжнародним фондом Відродження в рамках програми у конкурсі мікрогрантів «Впливова громада – відповідальна місцева влада», проведеного Товариством «Український Народний Дім в Чернівцях» проект «ПРАВО НА СВІТЛО!», спрямований на захист та представлення інтересів громади – мешканців та підприємців у стосунках з електро-монополістом..
Руслан Мельник – депутат обласної ради, член постійної комісії з питань будівництва, архітектури, транспорту, зв’язку, ЖКГ та надзвичайних ситуацій розповів про кричущі проблеми в сфері електропостачання, з якими постійно стикаються мешканці районних та сільських населених пунктів області. Відзначив особливу роль ЗМІ у вирішенні суспільних проблем Буковини.

Степан Терновецький – керівник проекту «Право на світло!» голова Кіцманської районної організації роботодавців повідомив про проблеми підприємців через несправедливі відносини з ПАТ «ЕК Чернівціобленерго», що призводить до економічних втрат, стримує економічний розвиток області та держави в цілому. Розповів про заплановані заходи проекту «Право на світло!»

Лідія Анциперова, голова ради Конфедерації профспілок – зазначила, що проблема стосунків споживачів з підприємством – монополістом набула особливої гостроти та потребує негайного втручання громадськості. Користування електрикою в сучасних умовах розглядається людьми як суспільне благо, а тому має постійно перебувати в полі зору та контролем громадськості. Необхідно забезпечити рівноправний діалог між споживачами та надавачем послуг.

Володимир Вакарюк – голова ГО «Європейський рух», відповідальний за юридичне супроводження об’єднання розповів про необхідність встановлення окремого тарифу для споживачів, в будинках яких відсутнє централізоване постачання гарячої води. Наголосив, що зміст договорів від ПАТ Чернівціобленерго не відповідає Правилам користування електроенергією та їхні рахунки юридично не є документами, оскільки там відсутні підписи відповідальної особи. Наголосив, що Буковинське громадське об’єднання проведе фахову експертизу всіх угод ПАТ «ЕК «Чернівціобленерго» з споживачами.

Буковинське громадське об’єднання планує шляхом громадянського представництва створити засади для побудови рівноправних, відкритих відносин з монополістом ПАТ «ЕК Чернівціобленерго» в інтересах забезпечення права громадян, підприємців на отримання якісних та доступних послуг за прозорою та зрозумілою процедурою.

Про це йдеться в прес-повідомленні Буковинського громадського об’єднання (Координатори об’єднання: Мельник Р.(050)-800-03-10, Анциперова Л. (097)013-03-39, Терновецький С. (050-555-14-69).

Громадські організації,
які входять до складу Буковинського громадського об’єднання

1 Чернівецький міський центр захисту прав підприємців Ігор Кухарчук

2 Конфедерація профспілок недержавного сектору економіки Чернівецької області Лідія Анциперова

3 Кіцманська районна громадська організація роботодавців Степан Терновецький

4 Громадська організація «Європейський рух» Володимир Вакарюк

5 Буковинський центр виборчих технологій Ігор Бабюк

6 Буковинська фундація підтримки регуляторної реформи в Україні Володимир Дорош

7 Громадська організація «Буковинські співвласники будинків» Степан Берт

8 Громадська організація Обласна рада ветеранів Дмитро Чебан

9 Громадська ініціативна група с. Тисівці Сторожинецького району Дмитро Якобчук

10 Громадська організація «Вибір Буковини» Микола Малярчук

11 Громадська спілка «Буковинська партнерська агенція» Володимир Зав\’ялов

12 УВО «УТОС» Іван Фестрига

13 Громадська правозахисна організація «На грані» Тамара Боровик

14 Громадська правозахисна організація «Правосвіт» Вадим Семків

15 ДЕПУТАТСЬКА ГРУПА

депутат Чернівецької обласної ради, Руслан Мельник

депутат Чернівецької обласної ради, Манолій Плаксій

депутат Сторожинецької районної ради, Олександр Босович

peredplata