У Рибакова погрожують Забзалюку судом і вимагають повернути гроші

Депутати групи «Реформи заради майбутнього» вимагають від члена фракції \”БЮТ-Батьківщина\” Романа ЗАБЗАЛЮКА публічних вибачень за інформацію щодо купівлі депутатів.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідну заяву від імені групи зачитав народний депутат Володимир КАПЛІЄНКО.

«Ми вимагаємо від Романа ЗАБЗАЛЮКА публічних вибачень. І якщо він цього не зробить за власною згодою, то він вимушений буде це зробити за рішенням суду», – сказав В.КАПЛІЄНКО.

Крім того, додав він, група «Реформи заради майбутнього» вимагає від Р.ЗАБЗАЛЮКА повернути гроші, які йому були надані на лікування. «Про ці гроші ми говорили декілька днів, і він знає, що тільки завдяки їм він залишився здоровим», – сказав народний депутат. У той же час, він так і не назвав, про яку саме суму йдеться.

Також група вимагає від Генеральної прокуратури України швидше розібратися в «цій піар-акції БЮТу». «Ми також вимагаємо за результатами розгляду в Генеральній прокуратурі України та регламентним комітетом Верховної Ради поставити питання про зняття недоторканності з Романа ЗАБЗАЛЮКА», – сказав він.

В.КАПЛІЄНКО наголосив, що подібна акція фракції \”БЮТ-Батьківщина\” немає нічого спільного з дійсністю. «Такі люди, як ТУРЧИНОВ, КОЖЕМ’ЯКІН, та такі особи, як ЗАБЗАЛЮКИ ходять по туалетах з апаратурою, тому що в залі вони не працюють. Вони шпигують. Бережіться, народні депутати і журналісти. Вас можуть зафіксувати такі, як ЗАБЗАЛЮК, в туалеті, в їдальні, роздягальні. А потім спробуйте відмитися», – заявив він.

Як повідомляв УНІАН, 23 грудня 2011 року Р.ЗАБЗАЛЮК вийшов зі складу фракції \”БЮТ-Батьківщина\”, а 10 січня увійшов до складу депутатської групи \”Реформи заради майбутнього\”.

8 лютого на прес-конференції Р.ЗАБЗАЛЮК заявив, що його вихід з фракції \”БЮТ-Батьківщина\” був підпорядкований головній меті – провести розслідування планів провладної більшості та їх мотивів щодо утворення \”тушкової метастази у Верховній Раді\”.

Народний депутат на прес-конференції продемонстрував запис своєї розмови з одним із керівників депутатської групи \”Реформи заради майбутнього\”, в якій йдеться про механізм купівлі опозиційних депутатів.

\”На чинному етапі йдеться про суми в розмірі 500 тисяч доларів одразу, потім щомісячна зарплатня по 20-25 тисяч доларів, плюс додаткові надбавки за активну брехню проти \”Батьківщини\” та опозиції. На завершення гарантується бонус за мерзотну службу господарю, ще по 500 тисяч доларів на тушку\”, – уточнив Р.ЗАБЗАЛЮК.

При цьому народний депутат повідомив, що за перехід до депутатської групи \”Реформи заради майбутнього\” отримав 450 тисяч доларів, але після оголошення цієї схеми не збирається їх повертати.

Джерело

peredplata