На чернівецьких підприємцях знову намагаються «заробити» шахраї

Напередодні новорічних свят, після нетривалого затишшя, телефонні шахраї знову нагадали про себе представникам чернівецького бізнесу.

Своєї тактики виманювання коштів у підприємців аферисти не змінюють. Як правило, злочинці телефонують до керівників, головних бухгалтерів та приватних підприємців на стаціонарний телефон та пропонують за винагороду «вирішити питання» із перевіркою. Для подальшого зв’язку залишають номер мобільного телефону нібито керівника інспекції.

Шановні підприємці! Чернівецька ОДПІ офіційно повідомляє, що посадові особи інспекції не мають жодного відношення до вказаних подій.

Чинним законодавством не передбачено повідомлення про перевірку або попередження про можливу перевірку в телефонному режимі. Працівники фіскальної служби взагалі не телефонують з попередженням про перевірку, у тому числі від імені та за дорученням керівника державної податкової інспекції, головного управління ДФС чи ДФСУ. Якщо таке сталось – це провокація.

Звертаємося до чернівчан із проханням повідомляти про випадки вимагання грошових коштів, або вчинення інших неправомірних дій управління власної безпеки при Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області за тел.:54-56-17.

Нагадуємо, що за вказані протиправні дії передбачена відповідальність згідно з чинним законодавством.

Просимо підприємців і бухгалтерів обов’язково поширити серед своїх колег і знайомих інформацію про можливі зловживання з боку вимагателів.
Відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ

peredplata