Буковинці, які перебували у німецькій неволі як військовополонені, можуть отримати одноразову виплату

Буковинці, які перебували у німецькій неволі як військовополонені, можуть отримати одноразову виплату Посольство Федеративної Республіки Німеччини в Україні вербальною нотою №16/2017 проінформувало Міністерство закордонних справ України про те, що радянські військовослужбовці, які під час Другої світової війни з 22 червня 1941 року по 8 травня 1945 року перебували у німецькій неволі як військовополонені, можуть отримати одноразову виплату у розмірі 2500 євро.
Про це повідомляє прес-служба міськради.
Дана допомога може бути виплачена третім особам чи спадкоємцям. Заяву про виплату допомоги може подати тільки потерпіла особа або уповноважена нею особа. На інтернет-сторінці Федерального відомства централізованих служб і невирішених майнових питань (BADV) розміщено формуляр заяви німецькою, англійською та російською мовами та подальша інформація : http://www.badv.bund.de/DE/OffeneVermoegensfragen/AnerkennungsleistungSowjetischeKriegsgefangene/inhalt.html).
Заяви у письмовому вигляді направляються на адресу зазначеного відомства : BADV, DGZ, Ring 12, D-13086 Berlin. Закордонні представництва Німеччини по всьому світу приймають згадані заяви і перепроваджують їх далі. Терміни подання заяв закінчуються у цьому році 30 вересня 2017 року. При цьому йдеться про преклюзивний термін.

peredplata