Досвід розвитку центральної частини Чернівців запозичили у Німеччини

З 16 по 22 вересня представники Чернівецької міської ради та облдержадміністрації відвідали з робочою поїздкою Німеччину. Цей візит відбувся в рамках проекту GIZ «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова», а також в рамках виконання заходів, визначених розпорядженням Чернівецького міського голови від про підготовку інтегрованої концепції розвитку центральної частини міста Чернівців (ІКР).

Представників трьох державних рівнів України запросили до відповідних державних рівнів в Німеччину. Наше місто представляли заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації та депутат Чернівецької міської ради, також у поїздці взяли участь двоє представників Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, мер Луганська, заступники міських голів Львова, Івано-Франківська та Берегового, керівники департаментів та управлінь планування міст Києва, Вінниці та Луцька, а також представники Асоціації міст України.

Подорож проходила в трьох німецьких містах – Берліні, Ляйпцигу та Мюнхені, що дало можливість познайомитись з різноманіттям викликів, що стоять перед німецьким федеральним урядом, окремими землями та, насамперед, містами. В рамках подорожі делегація відвідала федеральне міністерство транспорту, будівництва та розвитку міста Німеччини, німецьку асоціацію міст, ознайомилися з стратегіями розвитку житлових масивів у Берліні, розглянула стратегії розвитку міст Ляйпциг і Мюнхен та федеративної землі Баварія. Метою поїздки було ознайомлення з системою співпраці між державними рівнями в Німеччині, з новаторськими підходами до процесу розвитку міста, найкращими проектами, що дали в містах найбільший ефект.

В результаті зародилося багато ідей щодо майбутньої співпраці між німецькими та українськими установами, міжрівневого співробітництва в Україні, а також ідей обміну досвідом між українськими містами. Перша тематична зустріч українських міст у ширшому колі на базі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України має відбутися вже в грудні.

Про це повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

peredplata