Чернівецькі комунальники міста активно збивають бурульки

Чернівецькі комунальники міста активно збивають бурулькиЗ настанням потепління на вулиці перед комунальними службами міста постала нова проблема: значні обсяги снігу, що накопичилися на дахах будинків, почали активно танути, утворюючи подекуди великі бурульки. Вони нависають над тротуарами і загрожують здоров’ю чернівчан.

Відтак згідно з правилами експлуатації житлового фонду м.Чернівці роботу зі збивання бурульок, яка розпочалася ще кілька днів тому, сьогодні було вирішено максимально активізувати. Таке усне доручення дав усім комунальним підприємствам міста секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин, наголосивши на тому, що головне завдання комунальників у ці непрості дні – створити всі умови для безпеки та комфорту руху пішоходів та автотранспорту в нашому місті.

Від самого ранку над ліквідацією загрозливих льодових наростів на дахах будинків працювали близько 40 робітників комунальних установ та 3 одиниці спецтехніки (пересувні автовишки). Ділянки тротуарів, над якими утворилися великі бурульки, були огороджені попереджувальними стрічками, після чого комунальники знизу або з дахів, а за необхідності й залучаючи техніку, збивали лід з покрівель. Роботи розпочалися від центру міста. Ще до обіду були збиті бурульки з дахів по вулиці Кобилянської, Центральній та Театральній площах, вулицях Головній та Червоноармійській (з сусідніми – до Сторожинецької). Опрацьовані також Руська (до Моск.Олімпіади), Шевченка, Українська, Челюскінців, Кафедральна, Вірменська, Фучика та інші центральні вулиці. В другій половині дня робота продовжилася в напрямку спальних районів міста.

Як зауважив перший заступник директора департамента житлово-комунального господарства, начальник управління житлового господарства м.Чернівців Василь Манчуленко, наразі ситуація з бурульками в місті ще не набула масового характеру, адже потепління лише розпочалося. Проте дуже важливо було розпочати роботу в цьому напрямку саме зараз, щоб не допустити утворення надто великих брил льоду на дахах будинків. І комунальники з цим завданням впоралися. А там, де бурульки ще не встигли утворитися, але висота снігового покриву перевищувала 30 см і загрожувала утворенням льодових наростів трохи згодом, вони, як і передбачено Правилами експлуатації житлового фонду, скидали сніг і прибирали його на край тротуарів для подальшого прибирання технікою МіськШЕПу.

peredplata