На Буковині протягом доби виникло 4 пожежі

Минулої доби пожежно-рятувальні підрозділи ліквідували 4 пожежі, більшість з них сталося через загорання сухої трави та сміття.
Так, у Чернівцях на вул. Комунальників загорілася суха трава. За попередньою інформацією, причиною пожежі стала необережність під час куріння невстановленої особи. Ймовірно, перехожі кинули неподалік недопалок, від якого й зайнялася суха рослинність. Вогонь швидко поширився і охопив площу 170 кв.м. Пожежу виявили очевидці та викликали рятувальників. Вогнеборці Державної пожежно-рятувальної частини № 2 м. Чернівців ліквідували пожежу в тих межах, в яких застали на момент прибуття. Внаслідок пожежі вогнем було знищено суху траву.
Про це повідомляє рес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.
Також через необережність під час паління виникло загорання сухостою на вул. Комарова у Чернівцях. Пожежу було ліквідовано зусиллями працівників Групи пожежогасіння Аварійно-рятувального загону спеціального призначення.
Ще одна пожежа через загорання сухої трави на відкритій території виникла в с. Вовчинець Кельменецького району. Полум’ям було охоплено площу 200 кв.м. Причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем.
Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до жителів краю: дотримуйтесь правил безпеки, не спалюйте сухе гілля та сміття, особливо поблизу житлових та господарських споруд. Під час загорання сухої трави вогонь за лічені хвилини поширюється на значну площу і може становити загрозу перекидання на будівлі, а також бути небезпечним для життя людини. Бережіть своє життя та майно, не допускайте виникнення пожежі внаслідок загорання сухої рослинності.

peredplata