В Чернівцях пройшов міжнародний семінар FIM для підготовки фахівців з організації та проведення Чемпіонату Світу з мотокросу

В рамках підготовки до українського етапу Чемпіонату Світу з мотокросу, 18-19 березня в Чернівцях відбувся міжнародний семінар FIM для підготовки фахівців з організації та проведення міжнародних змагань. Такий семінар в Чернівцях було проведено вперше.

Напередодні, 17 березня також пройшов семінар з підготовки тренерського складу, який провела Харківська академія фізкультури і спорту, професор В.Градусов.

Проведення Всесвітнього Чемпіонату вимагає відповідної кваліфікації усіх, хто працюватиме та обслуговуватиме ці змагання. Отож, організатори змагань та судді мали змогу підвищити свої знання й кваліфікацію, та отримати ліцензію світової федерації мотоспорту (FIM).
В семінарі взяло участь 44 представники з 5 країн, та з різних регіонів України. Впродовж двох днів, 18 та 19 березня, інструктор семінару, координатор світової комісії мотокросу FIM Дірк Де Ньов ( Швейцарія) розповідав усі тонкощі проведення міжнародних змагань. По закінченню семінару, учасники складали тести, тим самим продемонстрували свої знання. Саме по результатам написання тестів буде вирішуватись хто з учасників семінару отримає відповідну ліцензію.

За словами багаторічного організатора змагань світового рівня у Чернівцях, Михайла Ротаря: « Ми зобов’язані були пройти цей семінар. Звичайно, такий семінар міг відбутись чи то в Німеччині, чи у Фінляндії, але туди змогло б виїхати лишень кілька людей. Для нас важливо було провести семінар, який би дав можливість українським організаторам, суддям (ми завжди мали велику кількість ліцензій) підтвердити свій рівень і отримати ліцензії. Ми задоволені тим, що зробили і зробили для всієї України. Приїхали 44 учасники семінару, була можливість всім повчитись. Дуже багато було дискусій. Два дні навчань. Зрозуміло, тести всіх учасників ставили у статус студентів чи учнів. Склали два тести, у кожному по 40 непростих питань. Було не легко. Думаємо, що результат буде гарний. Всі отримали необхідні знання. Ми дуже задоволенні, оскільки проводив семінар особисто Дірк де Ньов, координатор світової комісії мотокросу.Все вийшло».

Варто нагадати, що незабаром, 26 березня в Кіцманському районі пройде 2 етап Кубку України (західного регіону), а 8 квітня в Чернівцях відбудеться Чемпіонат України.
Але все таки найочікуванішою подією мотоспорту 2017 року є другий етап світової першості з мотокросу серед екіпажів, який Чернівці прийматимуть 5-7 травня. Отож, чекаємо на трасах мотокросу Буковини!
Асоціація „Техноспорт”

peredplata