Студенти Чернівецького національного університету вчитимуться до 5 червня

Студенти Чернівецького національного університету вчитимуться до 5 червняПроведення футбольного чемпіонату «Евро-2012» призвело до того, що адміністрації навчальних закладів скоротили навчальний семестр. В тому числі менше часу навчатимуться й студенти ЧНУ ім Ю. Федьковича. Так, до 5 червня 2012 року всі студенти вишу повинні здати сесію, а випускники – отримати дипломи. Звичну липневу ж практику перенесено на червень 2012 року.

Раніше студентам говорили, що всі університетські справи закінчаться до кінця травня. Через це мешканці гуртожитків забили на сполох: мовляв, жити будемо чотири місяці, а платити доведеться за п’ять (інакше в гуртожиток не поселяють). Завдяки продовженню екзаменаційної сесії за проживання у гуртожитку, звісно, доведеться заплатити за п’ять місяців. В бухгалтерії ЧНУ нас запевнили, що окрім цього, й стипендію студентам нарахують по червень включно.

Також згідно з наказом ректорату, змістився також і графік перездач в ЧНУ. Детальнішу інформацію про це можна знайти на сайті студентського профкому (studprofkom.cv.ua). Там само на сайті можна дізнатися про графік відпрацювання навчальних днів. Відпрацьовувати ж скорочений семестр студенти ЧНУ будуть по суботах аж до кінця року.

Оксана Баланюк

Світлина

peredplata