Від сплати ЄСВ до бюджету Пенсійного фонду в Чернівецькій області надійшло 1 мільйон гривень

Для виявлення ознак тінізації заробітної плати та зайнятості Головним управлінням Пенсійного фонду України в Чернівецькій області проводиться кропітка робота щодо аналізу звітності страхувальників на предмет виявлення тих, які порушували права найманих працівників на гідну оплату праці. Результати таких аналізів подаються до органів влади та контролюючих органів для вжиття ними заходів у межах чинного законодавства.

За надісланими матеріалами на засіданнях робочих груп з питань легалізації виплати зарплати та детінізації зайнятості заслухано 158 роботодавців, які нараховують зарплату найманим працівникам менше мінімального рівня.

Як результат, завдяки співпраці пенсійної служби краю з органами влади, соціальними партнерами, Державною фіскальною службою та управлінням Держпраці до бюджету Пенсійного фонду України в області додатково надійшло від частини єдиного соціального внеску в сумі 1,0 млн.грн., легалізовано відносини у сфері зайнятості населення біля 1,6 тис. осіб – повідомляє Головне управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області.

peredplata