З початку року буковинці 20 разів зверталися на гарячу антикорупційну лінію «Пульс»

Саме така кількість звернень від фізичних та юридичних осіб регіону надійшла на розгляд до Державної фіскальної служби України за січень-липень 2015 року. У своїх зверненнях буковинці порушували питання вдосконалення відшкодування податку на додану вартість та роботи системи електронного адміністрування ПДВ, а також інші питання щодо діяльності територіальних органів ДФС.
Нагадуємо, що головною метою вищезгаданого сервісу, створеного задля забезпечення оперативного розгляду звернень громадян щодо неправомірних дій або бездіяльності працівників органів Державної фіскальної служби України, є усунення будь-яких труднощів у спілкуванні із посадовими особами податкового та митного відомств.
Так, за безкоштовним номером телефону (044) 284 00 07 кожен громадянин має можливість цілодобово повідомляти про неправомірні дії або бездіяльність працівників органів фіскальної служби. Для надання інформації щодо протиправних дій або бездіяльності працівників органів ДФС, корупційних дій працівників відповідних органів, контрабанди, черг на митних постах та пунктах, інших проблем, які виникають під час здійснення митного контролю та митного оформлення товарів, проблем при реєстрації чи поновленні платником податку на додану вартість чи єдиного податку, проблем при поданні звітності, недоліків у роботі органів ДФС, а саме щодо некоректного спілкування працівників з клієнтами, отримання довідок, роботи центрів обслуговування платників, режиму і порядку роботи податкових інспекцій тощо необхідно набрати вказаний номер телефону та натиснути 1.
Для отримання відповіді з питань оподаткування, державної митної справи, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та іншого законодавства, контроль за додержанням якого покладено на Державну фіскальну службу України, а також з питань роботи Акредитованого центру сертифікації ключів, потрібно набрати зазначений номер телефону та натиснути 2.
З детальною інформацією про роботу сервісу «Пульс» можна ознайомитися за посиланням http://sfs.gov.ua/others/puls- .

peredplata