Чернівецька область: рятувальники ліквідували 6 пожеж

19 квітня у селі Мілієве Вижницького району сталася пожежа у нефункціонуючому складському приміщенні. За попередньою інформацією, причиною пожежі стало коротке замкнення електромережі, внаслідок чого вогонь поширився на покриття будівлі і за нетривалий час охопив значну площу. Пожежу помітив власник і повідомив про те, що сталося, вогнеборців. На місце події одразу було направлено рятувальників з міст Вижниця та Вашківці, а також місцеву пожежну охорону села Іспас. Оскільки пожежу виявили запізно, на момент приїзду рятувальників її площа вже склала 400 кв. м. Вогнеборці ліквідували пожежу в тих межах, у яких застали її, та запобігли перекиданню полум’я на сусіднє складське приміщення. У результаті вогнем було знищено покриття будівлі, у якому виникла пожежа.

Вночі 20 квітня у селі Нова Жадова Сторожинецького району горів житловий будинок. На момент виникнення пожежі господарі перебували всередині. Люди прокинулися від звуку тріскотіння та, вибігши на вулицю, помітили, що горить покрівля будинку. Пожежу ліквідували рятувальники Державної пожежно-рятувальної частини № 12 м. Сторожинця та місцеві пожежні команди сіл Стара Жадова і Комарівці. Вогнем було знищено покрівлю житлового будинку та домашні речі. Причиною пожежі стало неправильне облаштування і несправність печі, яку власники розпалили напередодні, щоб зігрітися.

Окрім цього, протягом доби силами пожежно-рятувальних підрозділів було ліквідовано пожежі у господарській будівлі в Сокирянському районі, загорання сухої трави та дров на відкритій території і пожежу в автомобілі у місті Чернівці – повідомляє прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

peredplata